Ricardo

Iedereen staat voor je klaar als dat nodig is

Ricardo begon vier jaar geleden als magazijnwerker. Vanaf zijn eerste werkdag was hij verrast door de prettige sfeer. “Het is een leuk bedrijf, de mensen zijn erg vriendelijk en iedereen staat voor je klaar als dat nodig is.”

Afwisselend werk

Het werk dat hij in het magazijn deed, vond hij heel leuk. Maar na een paar jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging binnen het bedrijf. En die doorgroeimogelijkheden waren er. Nu werkt hij als kwaliteitsmedewerker, en dat bevalt hem meer dan goed. “Dit werk is heel afwisselend. Als kwaliteitsmedewerker controleer ik het pand op netheid. Ik kijk ook of alle medewerkers zich aan de richtlijnen houden; iedereen is getraind om zo netjes mogelijk te werken.”

Kwaliteit leveren

Daarnaast houdt Ricardo ook de kwaliteit van de producten goed in de gaten. “Als we voedsel verpakken, wordt dat eerst met weegschalen gewogen. Elke dag kalibreer ik de weegschalen om te kijken of ze nog correct werken. Anders zou er misschien te veel of juist te weinig van een product in de verpakking kunnen komen.” Ook doet hij regelmatig zoutmetingen. “Elk product dat gebakken of gezouten is, heeft een bepaalde norm voor de hoeveelheid zout. Voordat we producten opsturen, controleer ik of het zoutgehalte klopt.”

“Laatst hadden we gedroogde peas – erwten, die een paprikasmaak krijgen. De klant kreeg een opmerking dat de smaak niet goed te proeven was. Dan gaan we met het hele productieteam kijken hoe we dat kunnen oplossen. Het bleek een kwestie van de juiste verhouding toepassen, daar was iets misgegaan. Gelukkig konden we dat voor levering herstellen.”

Ricardo heeft het naar zijn zin op zijn werk. “Ik leer nog steeds veel, ook van mijn collega’s. Dat maakt het werk heel leuk.”

Word jij ónze collega?

Kwaliteits­medewerker Ricardo

Iedereen staat voor je klaar als dat nodig is

Operator Marion

Ik zorg dat de machine goed werkt

Procesoperator Niels

Voedselveiligheid staat voorop

Share This