Marion

Ik zorg dat de machine goed werkt

Marion werkt ruim twee jaar bij het bedrijf. Ze begon als uitzendkracht en werkt sinds vorig jaar in vaste dienst als operator. “Dit bedrijf is er voor medewerkers van alle leeftijden. Niet alleen voor jonge mensen.”

Lopende band

“Ik ben begonnen als inpakster aan de lopende band. We hebben volautomatische lijnen, daarbij pakken de machines de voedselwaren in, maar er zijn ook lijnen waarbij medewerkers handmatig inpakken. Dat is nog best nauwkeurig werk.” Sinds mei van dit jaar werkt Marion als operator. “Ik zorg dat de machine goed werkt en dat de medewerkers die aan de band staan fijn aan het werk kunnen en weten wat te doen. Ik vertel bijvoorbeeld hoe ze het product moeten inpakken en hoe ze het op de pallet kunnen stapelen.”

Controleren

Elke dag begint ze met hetzelfde ritueel: wassen en desinfecteren van haar handen. “We hebben werkkleding met daarover speciale witte schorten en dragen een haarnetje,” vertelt Marion. Vervolgens kijkt ze in de computer welk product er ingepakt gaat worden. “Soms maken we een productie af van de vorige shift omdat die nog niet klaar was. Maar het kan ook starten met de machines die eerst worden schoongemaakt of opgebouwd.” De machines houdt Marion constant in de gaten. “Ik blijf alles steeds controleren. Dat vergt concentratie en daar heb ik mijn volle aandacht bij nodig. Maar het is hier ook gezellig, we maken veel grapjes met elkaar.”

En als je ergens mee vastloopt in het werk? “Als je iets niet weet, kun je het altijd aan collega’s vragen. Niemand vindt dat erg en je wordt zeker niet aan je lot overgelaten.”

Word jij ónze collega?

Kwaliteits­medewerker Ricardo

Iedereen staat voor je klaar als dat nodig is

Operator Marion

Ik zorg dat de machine goed werkt

Procesoperator Niels

Voedselveiligheid staat voorop

Share This